måndag 25 januari 2016

Bekymrad och minst sagt frustrerad över att det femåriga dödandet i Syrien inte kommer närmare en fredlig lösning
Det är på nivån vilka ska kallas och vilka ska inte kallas till fredsamtalen, Vilka tycker USA? Vilka tycker Ryssland? Vilja tycker FN? Fredsmäklaren svensk-italienaren Staffan de Mistura har det inte lätt, men ska ha beröm för de ständigt nya försöken. Detsamma gäller USA:as utrikesminister John Kerry som ska ha lika mycket eloge för uthålligheten. Men vi väntar på....Kriget måste få ett slut, Assad måste bort, en övergångsregering väljas och val utlysas.

Det är verkligen dags att världen erkänner Västsahara och Sverige och Margot Wallström kan här ta initiativ igen, men varför tvekar regeringen.
Marocko har ockuperat Västsahara i 40 år och alla som sysslat med internationell politik har hört talas om frihetsrörelsen Polisario i Västsahara. Låt det nu bli ett avtal i FN-förhandlingarna om en folkomröstning om självständighet. Det är på tiden att världen erkänner Västsahara.

Vad blir svårast för S, det inre sönderfallet, eller oppositionen och kraven från Alliansen där M nu växer kraftigt.
Och det är också i Moderaterna där kraven på en gemensam Alliansbudget som fäller regeringen är störst. Men då måste man lita på Sd stöd och det kommer aldrig Centern att accceptera. Skåne, kärnvljare, LO och ungdomar är de stora tappgrupperna och det är inte vilka om helst. "En ny politik behögvs en "Framtidsplan", säger SSU:s ordf Philip Botström, men vad är det? Inget om vad, vad, vad...
Centern ska i alla fall hålla linjen. Det är hedervärt och det ökade stödet kommer inte minst från kvinnor och ungdomar.

Inga kommentarer: