söndag 24 januari 2016

Riktigt bra artikel om hur de nyanländas etablering ska förbättras av Löfven och Romson, men ord är en sak och verklighet en annan...dn.se/debatt.
Visst, det går bra att skriva vad som helst om vad som måste göras, men om det blir gjort är en annan sak. Satsning på bristyrken, utbildning gymnasium, entreprenörskap, utbyggt rot-program. Hela artikeln blir i slutet en beskrivning av S-programmet. " Vi ska bygga ett samhälle som är bra för alla. Alla ska kunna kräva sin rätt, men också ta sitt ansvar."

Det viktigaste är att komma in i samhället snabbt utan långa väntetider.
In i civilsamhället med föreningar, skola, kultur, idrott. Och ett jobb på en gång där man börjar med lägre lön, jobbar upp sig och lär sig språket på arbetsplatsen med tillskott av språkutbildning. Kontakter och relationer handlar det om.

Nej, vi vill inte ha några danska fasoner med pengar och värdesaker som beslagtas och väntan i flera år innan nära anhöriga får komma.
Det är bra att EU-parlamentet har kallat till en särskild utfrågning om Danmarks förslag men det är inte EU som ska besluta om detta utan Danmark själv naturligtvis. Risken finns alltid att sådana här förslag leder till att överstatliga beslut tas i frågan. Det leder EU än mer åt fel håll med en massa regler som inte följs av medlemsländerna..
För övrigt gick det riktigt bra att åka skidor i går trots höften och trots dåliga, eller inga spår.


Inga kommentarer: