lördag 23 januari 2016

Jag vet inte hur starkt MUF är men det är en riksfylld väg för Alliansen att tala om en alliansbudget redan i april som med stöd av Sd ska fälla Löfvenregeringen.
Det är naturligtvis helt uteslutet att få med sig Centern på någon alliansbudget som skulle få stöd av Sverigedemokraterna. Det är ett glasklart Nej, med stora bokstäver. Men det kan skapa svårigheter i Allianssamarbetet om MUF-kravet får stöd i moderata högerkretsar i Skåne och på andra håll. Särskilt om inte AKB börjar driva en tuffare oppositionspolitik och får upp opinionssiffrorna. Nu är inte MUF eniga heller. Bodil Sidén, Muf:s andra vice ordförande avgick i protest så förbundet verkar inte vara enigt.

Det kan ändå bli problem för Alliansen eftersom naturligtvis Sd kommer att göra allt för att falla Alliansen i smaken där M och Batra har det svårast att stå emot.
Man får också räkna med att ju längre tiden går ju svårare blir det att ständigt säga nej till allt Sd föreslår, särskilt som hägrande ministerposter finns runt hörnet. Nu tror jag det är helt uteslutet efter som C säger glasklart Nej och L tror jag också gör det, däremot inte Kd.

De nordiska länderna och Nordiska rådet borde samlas och diskutera ett stärkt samarbete för att förhindra att riskerna med passunionen och den gemensamma arbetsmarknaden eroderas av EU-krisen och flyktingfrågan.
Euron, Schengen, Storbritanniens utträde?, Ryssland, Ukraina, försvaret. Några helt avgörande frågor som skakar EU:s framtid och där det vore bra om Nordismen stärktes. Historikern Gunnar Wetterberg skrev en intressant artikel om saken på DN debatt den 16 januari. dn.se/debatt. Ett stärkt Norden är bra oavsett hur det går med EU.
För övrigt ska jag nu skriva lite på "Minnesboken" eller vad den nu ska heta. Och Sonja och jag tackar, Barbro, Titti, Kenneth och Micke som turats om att vara kattvakter för Morris medan vi varit på Canarias,

Inga kommentarer: