torsdag 7 januari 2016

En otroligt dålig artikel från 25 militärer och ambassadörer som försöker argumentera för medlemskap  i Nato men  fullständigt misslyckas. dn.se/debatt .
Jag har sett och läst många dåliga  artiklar. Den här ligger i den klassen, kanske ännu sämre. Hur kan 25 mililtärer och ambassadörer skriva en sådan usel artikel utan andra argument än att "Sverige skulle bli militärt integrerat i världens starkaste....allians." Hur dum får man bli. Vad ska det tjäna till om spänningen ökar mot Sverige och riskerna att bli indragna i krig ökar.

Och inte ett enda ord om neutraliteten och alliansfriheten som hållit oss utanför krig  i 200 år. Och inte ett ord om att ett medlemskap i Nato betyder ett medlemskap i kärnvapenklubben som totalt strider mot det svenska beslutet att stå utanför kärnvapen. Med natomedlemskap ökar t o m risken att få kärnvapen utplacerade på svensk mark genom det sk värdlandsavatalet.. Nej, har militärer och ambasadörer inga bättre argument är det ingen risk för att någon regering ansöker om medlemskap för det finna ingen opionion för det.

Det finns bättre förslag att stärka den lokala demokratin och öka intresset också bland yngre för lokalvalen än att sänka röstsrättsåldern till 16 år.
Det allra bästa vore att ha skilda valdagar för kommun- och landstingsval å ena sidan och riksdagsval å den andra. I dag tar riksdagsvalen totalt över de lokala valen. Skilda valdagar skulle kraftigt öka intresset för lokalvalen och skolor,föreningsliv och ungdomsorganisationer skulle på ett helt annat sätt ges möjlighet att delta i.
För övrigt är Sonja och jag barnvakter i dag för Emma, Sara och Hanna, när Åsa jobbar och Micke är och tränar skidor inför vasaloppet. Roligt.

Inga kommentarer: