lördag 9 januari 2016

Uselt förtroende för försvaret men ändå ingen övergång i opinionen för medlemkap i Nato.
Det är intressanta siffror. Nu är det bara opinionsmätningar men det är ändå talande siffror. Endast 16 procent har förtroende för försvarets förmåga att skydda våra gränser medan 58 procent har litet förtroende. Det är inte så konstigt med tanke på nedrustningen i försvaret med nedläggning av regementen och avskaffad värnplikt. dn.se/nyheter.

Det intressanta med siffrorna är att inte opinionen för Nato är större. Det är en väldigt tydlig signal om Nej till Nato.
Trots att vårt eget försvar får så uselt förtroende vill inte svenska folket lämna den militära alliansfriheten och gå med  i Nato. En starkare signal mot Nato går inte att få. Svaret är enkelt. Neutraliteten och alliansfriheten har hållit oss utanför krig i 200 år. Varför ska vi ge upp detta?
Svenskarna vill inte heller inlemmas i Natos kärnvapen. Bättre då att rusta upp det egna försvaret och stärka det nordisk försvarssamarbetet.

Forskare skriver på dn.se/debatt att okvalificerade låglönejobb inte förbättrar integrationen"
Det vet dom inget om. Men är det inte bra att ha många typer av jobb att välja på, både sådana med lägre löner och lägre kvalifikationer och jobb som kräver högre utbildning. Det blir ju sammanlagt bättre, eller hur?

Och nu blir det enhetstaxa i stället för de krångliga zontaxorna.
Allt talar för det eftersom också Liberalerna satt ner foten. Men se till att det blir en tillräcklig avgift som gör att inte SL tappar pengar,som förra gången den infördes.

Nu ska vi till simhallen i Gustavsberg - där jag för övrigt sitter i styrelsen - och bada på min födelsedag med Emma, Sara och Hanna, och sedan blir det pizza med hela familjen på Lillkrogen i Hemmesta. Roligt va. Men nästa år då det blir 75 blir det nog en lite större tillställning...

Inga kommentarer: