tisdag 12 januari 2016

Mycket positivt av försvarsminister Peter Hultqvist att skriva ett samarbetsavtal om försvaret med Danmark.
Det är bra tänkt och bra handlat att stärka det nordiska samarbetet om försvaret. "Vi kan använda varandras hamnar och flygbaser" för att få en gemensam bild av vad som händer i Öresundsregionen.
Rysslands flygningar över Norden kan också kontrolleras bättre. Det är inte så mycket innehållet i avtalet som är avgörande, utan mer att det har slutits och det är mellan länder i Norden och ett Nato-land och ett alliansfritt land. Hultqvist är min regeringsfavorit.

Polen håller på att bli EU:s svarta får där demokratin går baklänges när medierna och rättsväsendet styrs av regeringen. Sverige måste ha något att säga. eller...är det ok, Löfven-
Det är inte ok, brukar Löfven säga, eller det är inte acceptabelt. Men i fallen Ungern och Polen har det varit tyst. Vi har världens äldsta tryckfrihetslag från 1766 och har slagit vakt om öppenhet och pressfrihet kanske mer än  något annat land, och nu säger vi ingenting, mot ett land som gör tvärtom när vi är med i samma union.

EU:s problem ökar och frågan är om det håller...Jag har varit och är kritisk till att bygga en EU-union eller en EU-stat som inte har medborgarna med sig. Hur ser det ut i dag?
Storbritannien skall rösta om fortsatt medlermskap i EU därför att medborgarna tycker överstatligheten har gått för långt. EUron har skapat problem i hela EU och Grekland talar nu återigen om nya lån, Hur länge...? Ungern och Polen river ner demokrati och mänskliga rättigheter och EU gör inget, eller kan inget göra. Flyktingpolitiken visar att solidariteten saknas. Håller EU på att spricka sönder?
För övrigt ska jag nu in till SÖS och kolla om jag måste operera höften?


Inga kommentarer: