fredag 8 januari 2016

Svenska folket står fast vid Nej till Nato trots KD och C-ja. dn.se/ nyheter
Det är verkligen ett tydligt besked, 50 nej och 34 ja. Det finns ingen ja-opinion för Nato-medlemskap i Sverige. Jag är inte förvånad bara glad och respektfull att våra medborgare tänker själva. Trots Kd:s beslut om Ja till Nato och C-ledningens plötsliga förslag att ansöka om medlemskap i Nato har inte majoriteten i Sverige ändrats. Ingen regering går heller fram med ett förslag om medlemskap i en folkomröstning om man inte är 100 säker på att vinna. Det vore ett fruktansvärt politiskt misslyckande som kan krossa partier med en stor del både ja och Nej-sägare som L, C och Kd. Gör inga dumheter.

En "mjuk" reträttartikel från  självklara uttalanden före valet av Mp som försvarar sig med att kompromisserna är regeringsansvar.
Hedervärt, säger jag från Romson och Fridolin i DN. Och formuleringarna om framtiden är inte lika självklara längre. Sverige ska bli "ett av de första fossilfria välfärdsländerna", Vår humanitära asylpolitik ska återupprättas "så snart som möjligt".  Det var två klara besked, eller....

Men om Mp tvingas ta bort effektskatten på kärnkraft då spricker regeringen. Det var på den frågan Mp bildades.
Och det ser ut som om energiminister Ibrahim Baylan skulle kunna tänka sig det i den energikommission som regeringen själva tillsatt där alla partier ingår. "Jag utesluter ingenting" säger han, också i DN på frågan om han kan tänka sig ompröva energiskatten på kärnkraft. Då blir det godnatt Mp om partiet ställer upp på det, men det gör man inte och då får Löfven välja, kanske Fp i stället i regeringen. Centern kommer naturligtvis inte att ställa upp.
För övrigt blir det nu fram med skidorna igen.
Inga kommentarer: