fredag 19 maj 2017

Det kan inte hjälpas att det blir ett nytt inlägg på bloggen om Trump där nu en särskild åklagare ska utreda de ryska kontakterna. Illa mycket Illa. Och för hur länge?
Det måste vara ovanligt, eller är kanske till och med första gången. Nu tillsätts den förre FBI-chefen Donald Mueller som särskild  utredare och åklagare i fråga om kontakterna med Ryssland före presidentvalet. Nu ökar också informationen om kontakternas omfattning. Det ska bland annat vara 18 samtal på telefon och elektroniskt med den ryske ambassadören.

Har Trump tagit emot pengar av den ryske presidenten? Det är också en fråga som ska utredas.
Här finns också inspelningar men de inblandade hävdar att det var ett skämt...! Robert Mueller är en erkänt kompetent utredare som har ett stort förtroende i USA både bland republikaner och demokrater. Han var FBI-chef i tolv år under  bland annat tiden för terrorattackerna 2001. Och denna utredning ska pågå samtidigt som kongressens två separata utredningar.

Det kan bli för mycket och framför allt pågå för länge.
Det kan ta månader, halvår eller år innan dessa utredningar blir klara och under den tiden ska Trump försöka komma med något positivt. Utredningarna kommer att ligga honom i faten hela tiden. Min bedömning. Trump har gjort sitt. Frågan är bara på vilket sätt han slutar.

Inga kommentarer: