tisdag 23 maj 2017

Trump i Israel var försiktigare än väntat, Ingen flytt av ambassaden, inget om bosättningar. Fred var temat.
Håller Trump på att ändra sin attityd i politiken eller vad? Fred var temat samtidigt som han inte var direkt fredlig i sina uttalanden mot Iran. Men freden gällde mellan Israel och Palestina. Inte många tror på på Trump, inte jag heller, men försöket i sig och viljan är värt en hel del, särskilt när det kommer fån en sådan person. Kanske är affärsmännen bättre på uppgörelser än politiker och diplomater...

M och SD ska ses som två jämbördiga motståndare av S inför valrörelsen, säger valarbetsgruppen. dn.se/nyheter.
Ja, det kan bli en nyhet det också precis som om Sd inte skulle vara en S-motståndare förut. Den nya valgeneralen, som jag aldrig hört talas om, heter Nils Vikmång. Det är inte "business as usual" som ska prägla valrörelsen utan något mera, kanske att den startar tidigare. Kriminalitet, välfärd, jobb, migration blir huvudfrågor, Inget om klimat och miljö, inget om skola...Inte särskilt fårvånande.

Men Fi och Gudrun Schyman blir något nytt. Det ser och hör vi redan. Och Mp:s tillbakagång ger plats för nya röster.
Ja, Gudrun och Fi kan ta från Gudruns gamla parti Vänstern. Men Jonas är så bra att det nog inte blir så mycket. Desto mer kan Fi ta från det pressade Mp som får en svår valrörelse. Höjda skatter, nya migrationsreformer, sex timmars arbetsdag. Men hur ska det betalas? Bara pratsvar. Men Gudrun är en personlighet och det kan räcka långt.

Inga kommentarer: