söndag 21 maj 2017

Rätt president valdes i Iran, den nuvarande Hassan Rouhani. Vi hoppas på  en lite öppnare värld.
Iran har är ett stort land med sådär 60 miljoner invånare, tror jag. Av de som röstade fick Rouhani 57 procent och motståndaren Raisi 38 procent. Tydliga besked från Irans väljare och nu behövs ingen andra valomgång.

Rouhani har under sina fyra år arbetat för att stärka Irans relationer med omvärlden, utrikespolitiskt men också ekonomiskt. Det har gått långsamt men åt rätt håll. Iran har efter långa förhandlingar slutit ett avtal om att stoppa landets kärnvapenprogram mot att världen slopar sanktionerna mot landet som just införts mot kärnvapensatsningen.

Men Iran styrs inte bara av presidenten utan än mer av prästerna och den religiöse ledaren Ali Khamenei
Det är en tragisk verklighet, men det kunde gått ännu värre med Ebrahim Raisi som vill återgå till den religiösa indoktrineringen och stänga landet mot omvärlden.

Av hundra personer som knyts till mord och skottlossning har minst 90 utländsk bakgrund.
Det skriver DN  i dag dn.se/nyheter. Jag tycker Centern har bra svar på tidningens frågor. Stärk kontakterna med arbete, skola och föreningsliv. Människors negativa attityder kan förstärka brottsligheten. Rättsväsendet måste fungera snabbare och vi måste underlätta för företag att skaffa jobb.
Bra, men vem stärks av de här uppgifterna?

Inga kommentarer: