torsdag 18 maj 2017

Ja, det blev som jag trodde, lite olika förutsättningar att komma upp på nätet under båtkryssningen, men nu är vi hemma och jag läser in mig.
Trumps problem är inte små. Han verkar inte bry sig, men det är redan kommentarer bland republikanerna som Trump borde inse är allvarliga.
En president som försöker övertala FBI-den amerikanska säkerhetstjänsten att stoppa undersökningarna om de ryska kopplingarna till hans tidigare säkerhetspolitiske rådgivare Michael Flynn är mycket svåra att gå förbi. Det är ett sätt att stoppa rättsväsendet uppgifter i samhället och det har nog inte presidenten rätt till. Olagligt alltså om det stämmer.
Nu kommer kraven på riksrätt och den största kritiken kommer från hans egen stab. Vem ska då backa upp honom. Han håller på att falla.

Men politiken har sin gång på andra områden och försvarsminister Hultqvist fullföljer sin riktiga satsning på försvarssamarbete  med andra länder och  med USA
Det är ett skickligt sätt att undvika Natomedlemskap. Att samarbeta med Natos starkaste medlemsland, som partnerskapsland, samtidigt som vi stärker vårt förvar är en bra strategi..

Och Sd, genom partiledaren Jimmy Åkeson kommer med viktig information där en moderat riksdagsman hoppar över till Sd.  Ett lyckat drag för Sd, en katastrof för M.
Det är svaret. Patrick Reslow lämnar M för att de inte vågat samarbeta med Sd om att fälla regeringen. Det är ett hopplöst läge för Anna KB som inte kunnat göra det utan att spräcka Alliansen. Nu står, hon där med frågan vad hon ska göra i stället när opinionssiffrorna både för henne och partiet faller och Centern tar dom rösterna.

Inga kommentarer: