söndag 28 maj 2017

Sverige kan tänka sig överstatliga beslut på asylområdet om inget annat går, säger migrationsminister Morgan Johansson. Rätt tänkt.
Och det andra som skulle kunna gå är att förhandlingarna leder till en uppgörelse där länder som Polen och Ungern släpper på sitt absoluta Nej till att ta emot flyktingar som fördelas av EU-länderna. Tyskland och Sverige är två länder som driver på för att få fram en uppgörelse, helst då med konsensus, utan att behöva fatta ett majoritetsbeslut där några länder körs över, som man i denna fråga har rätt att göra.

Jag är inte för att överstatliga beslut ökas, men om det är något område där det är försvarbart så handlar det om att rädda liv.
Det är gränsöverskridande frågor det handlar om och de är sådana där det också går att motivera överstatliga beslut,dvs alla måste ställa upp solidariskt på vad majoriteten av ländernas företrädare driver. Här handlar det om liv. Familjepolitik,skola och sociala insatser ska beslutas nationellt men flyktingfrågan är internationell. Morgan Johansson, migrationsministern driver på från Sverige i flyktingfrågan. Bra.

Humanitet, men också pengar finns bakom kravet. Sverige och Tyskland är stora nettobidragsgivare till EU, medan Polen, Tjeckien och Ungern får pengar från oss.  Cohision-sammanhållning och gemensamt ansvar saknas.

Ny chans för ensamkommande flyktingbarn med omprövning av avslag att få uppehållstillstånd om Mp får bestämma.
En acceptabel kompromiss. Det är medmänsklighet det handlar om. Centern med vår mer medmänskliga flyktinglinje bör ställa upp i riksdagen. Det skulle verkligen sätta press på S..

Inga kommentarer: