onsdag 31 maj 2017

Storbritannien och Tories lever farligt när Theresa May tappar i opinionen för varje dag fram till valet om en dryg vecka. 18 procents försprång för några veckor sedan, 10 procent för någon dag sedan, 8 i dag och det sjunker.
Den nya modellen för äldrevården som skulle låta rika gamlingar bidra blev kraftigt kritiserad och drogs tillbaka av Theresa May bara efter fyra dagar. Men "demensskatten" var född och drar nu ner May dag för dag inför valet i Storbritannien den 8 juni.

May stod själv på Ja-sidan och röstade för utträde men utan större entusiasm. 
Nu vill hon ha mandat för en hård Brexit. May får nu förklara sig hela tiden och det gynnar Labour som  inte skulle kunna vinna med deras vänstersocialistiska program och ledare Jeremy Coebyn. Liberaldemokraterna går också dåligt. En labourvinst skulle skapa ännu större osäkerhet kring Brexit och EU. Inte bra.

Hörde en lång diskussion på radion i morse om Moderaternas situation och det var hårda ord om avgång för Batra nu eller inför M-kongressen i höst.
Sådant älskar ju media att prata med varandra om men läget är kärvt för M, mycket kärvt. Ulf Kristoffersson lyfts fram och i morgon kommer en viktig SCB-mätning.

Inga kommentarer: