tisdag 14 november 2017

Det går inte att låta bli att starta bloggen med ett glädjetjut, efter gårdagens fantastiska framgång mot Italien där Sverige nu är i VM i fotboll. Härligt.

Man satt och räknade minuterna när det närmade sig slutet på andra halvlek och det fortfarande stod 0-0 och därmed VM-fotboll. Jag svor så Sonja hojtade till när det kom upp 5 minuters tillägg, som jag inte vet vad vad de kom ifrån, Men skit samma nu. Roligt var det, och blir det.

Ny skattereform behövs under nästa mandatperiod säger nu samtliga åtta partier i riksdagen
Det var 90/91 som S. C, Fp drev igenom den senaste stora skattereformen i Sverige men därefter har mängder med småändringar och tillägg tillkommit, som gjort att t.ex marginalskatten nu i Sverige är 62 procent och skulle max bli 50, enligt den reformen. Sverige ligger högst i världen.
Att skatterna på arbete ska sänkas verkar ändå vara något som man borde komma överens om och föra över ökad skatt på konsumtion och miljöskatter. Att börja med fastigheter och arvsskatter igen tror jag inte på. Jag ror däremot att många fler skulle acceptera just miljöskatter och fler konsumtionsskatter som höjd moms. Det är rätt väg.

Ökade CO2 utsläpp kommer nu som ett besked mitt i FN:s klimatmöte i Bonn som ska ta fram reglerna för hur utsläppen ska komma ner till 2 procent helt till 1,5.
Det ser ut som om de globala utsläppen kommer att öka med 2 procent 2017. Det blir en brott i utsläppskurvan som legat stilla de senaste tre åren. Det visar ännu tydligare att fossilt som olja och kol är ute och att det är förnybart som måste gälla i hela världen. Kanske kan det dystra beskedet få den följden också. 

Inga kommentarer: