fredag 24 november 2017

#Metoo har dominerat media i flera veckor. Det går inte att slå upp en tidning morgon-eller aftontidningar utan att flera sidor upptas av #Metoo. En tragisk verklighet som måste upp i ljuset.
Ja, det är nästan lite overkligt, men när man ser alla rapporter och beskrivningar från kvinnor som blivit antastade eller ännu värre våldtagna så förstår man. Det mest underliga och tragiska är att det varit tyst, tyst så länge. Vanligaste svaret på detta är att kvinnorna varit rädda om sina jobb och därför inte anmält och hållit tyst.

Det hela började med filmproducenten Harvey Weinsteins mångåriga övergrepp som följdes av andra, där 34 män nu finns på den listan. Klarar sig Trump från detta? Han har ju redan talat om hur man gör och visat det också? Jag tror inte det. Det kommer att spricka.
Nu är det den ena branschen efter den andra där rapporter kommer från antastade kvinnor och även män, oftast pojkar. Nu ska all personal i kongressens båda kamrar få en obligatorisk utbildning där man visar hur man förhindrar sexuella trakasserier.

Det kommer upprop från idrottsrörelsen, näringslivet, film-,teater- och musiklivet, skogs- och lantbruksnäringen, skolan, sjukhusen...
När man ser detta förstår man att det finns överallt i samhället.Nu i senast i dag i politiken där S- borgarrådet Roger Mogert avgår som borgarråd i Stockholm efter att "ha utnyttjat sín maktställning".
Fortfarande förvånad över att det inte kommit upp tidigare. Och nu hör jag anklagelser mot Lars Ohly och kyrkan på ekot...#stopnow borde bli nästa hashtag.


Inga kommentarer: