torsdag 23 november 2017

Mladic får livstid för folkmord och brott mot mänskligheten av Haagdomstolen och det är ett rättvist straff.
Det är ingen liten rättegånsprocess,tvärtom,oerhört grundlig med 530 rättegångsdagar sedan han greps 2012. Det är den tragiska epilogen på krigen i det gamla Jugoslavien. Mladic höll sig undan i 16 år efter det att han åtalats för folkrättsbrott. Han fälldes på tio av elva åtalspunkter, Nu säger han och hans advokat att domen ska överklagas. Det blir ingen ändring. Han kommer att sluta sina dagar i fängelse. Det har han också förtjänat.

Mugabes gamle samarbetspartner i fyrtio år Mnangagwa har återvänt till Zimbabwe och kommer att sväras in som president i morgon, fredag.
Kan för lite om honom men det ser verkligen inte bra ut att han inte bara accepterat Mugabes terror, våld och dödande av 20 000 människor utan varit ansvarig får den operationen. Samma parti, Zanu PF kommer nu att enligt honom "tåga vidare",dn.se/världen. Viktigast är naturligtvis att inget våld, terror eller krig utbryter och militären och befolkningen verkar ha accepterat det.

Nya bud från Jimmy Åkesson, som kan stödja en M-regering utan C och L.
Men hans krav är att M "anpassar" sig till SD:s invandringspolitik och här skiljer det på 30 000 flyktingar per år menar Åkesson mot SD:s 4000.  Invandringspolitiken får inte präglas av Annie Lööfs "ganska naiva hållning". Vilken hedersutmärkelse för Centern och Annie. Men från M blir det nog inget positivt svar,dn.se/nyheter.

Inga kommentarer: