tisdag 7 november 2017

Intressant att se vad Trumps kinamöte ger. Stor, fin mottagning har börjat och Kina har förberett mötet med hundratals partifunktionärer under hela året.
Med tanke på Trumps allt närmare relationer till Japan och kritiken mot den andra kommuniststaten Norkorea så ser det inte på papperet ut som Trump ska kunna hålla goda relationer med Kina också. Trump vill införa hårdare sanktioner mot Nordkorea. Han har kraftigt kritiserat Kina för att de har tagit över handeln med amerikanska produkter som jeans. Kinas handelsöverskott mot USA är 347 mdr dollar och det vill Trump minska.
Han har dock blivit beskriven som den amerikanske president som haft mer telefonkontakter än någon annan president med Kina.

Ett oproffsigt och dumt uttalande av Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling om affärerna i skatteparadisen på Malta och i Luxemburg.
Det var dåligt, förvånande dåligt från en företrädare för svenska företag som måste vara åtminstone lite professionell. Laglig ja, med alla affärer för att sänka sin egen skatt, men moraliskt...Nej. Förtroendet för honom är knäckt, även om han bett om ursäkt. Han har naturligtvis skadat svenskt näringsliv. Östling bör avgå skriver DN:s ekonomireporter Johan Schuck, men jag tror inte man går så långt. Illa nog ändå.

Det ansvariga statsrådet Åsa Regnér lyssnar på kritiken mot det kraftigt försämrade stödet för personlig assistens för funktionsnedsatta.
Efter den senaste domen i högsta förvaltningsdomstolen har hon bett regeringen se över lagen där annars 6000 personer skulle få försämrat stöd vid transporter. Man skulle inte få något stöd under väntetiden mellan olika aktiviteter...oj. Frågan hänger säkert kvar till valrörelsen.

Inga kommentarer: