söndag 26 november 2017

Så har vi genomfört Centerns nomineringsstämma för val av kandidater till riksdag och landsting och jag är imponerad över så många bra och entusiastiska kandidater vi har.
Först diskuterade vi och beslöt om landstingsvalet.Centern har i dag 7 mandat i landstinget och ingår i den borgerliga Alliansen där Gustav Hemming är landstingsråd för skärgårds-, och regionala  planeringsfrågor. Om dagens siffror håller i sig och det ska vi se till så ska vi öka från våra sju mandat till 12-13.

I de sex landstingsvalkretsarna valdes mycket kompetenta kandidater på första plats och det kommer att stärka oss.
Det var Tage Gripenstam, Södertälje i SV, Ulla-Britt Öhman, Haninge i SO, Bosse Andersson, Sigtuna i NV, Stefan Bergström, Sundbyberg i N, Michaela Haga, Österåker i NO och Christine Lorne, Nacka i O. Jag argumenterade för Kent Ivarsson på förstaplats på Ostlistan men Christine Lorne från Nacka som var nomimeringskommitténs förslag vann omröstningen med 84-55 och 12 som avstår av totalt 151 röstande. Det är fler personer än de 149 platser som finns i landstingssalen där stämman genomfördes. Inte dåligt.

På riksdagslistan valdes Annie Lööf på första plats med centerns utrikespolitiska talesperson Kerstin Lundgren, Södertäljepå andra plats och Centerns kulturpolitiske talesperson Per Lodenius, Norrtälje på tredje plats
Per Lodenius är också vår talesperson för   personer med funktionsvariationer. Jag tycker alla dessa val till landstinget och riksdagen representeras av bra och kompetenta företrädare som stärker Centern i valet. På platserna nedanför de tre första blev det debatt och voteringar ända ner till 12:e plats. Det visar engagemanget och att det finns många bra kandidater som Aphram Melki, Alireza Akhondi, Christian Ottoson m fl. Jag med flera fick upp Kent Ivarsson, Lidingö från plats 15 till plats nio. Mycket bra och välförtjänt.

Själv ställde jag upp i landstingsvalet där jag valdes på plats 14 på Ostlistan med kommunerna Nacka, Värmdö. Tyresö och Lidingö men ställde inte upp i riksdagsvalet. En gedigen politisk heldag.

Inga kommentarer: