torsdag 9 november 2017

Positivt och negativt om klimatet. Positivt med uppgörerlse i EU om utsläppshandeln som ska minskas och negativ med USA:s kritik och utträde? ur Paris-avtalet.
Väldig roligt att höra morgonnyheterna om förhandlingarna om utsläppsrätter som pågått i två år. Nu kommer de att minska, fonden för satsningar på alternativ till fossilt ökar. Såväl EU-parlamentet som kommissionen och rådet står bakom.
Negativt att Trumps besked om att USA ska dra sig ur Paris-avtalet påverkar världsförhandlingarna n där klimatmötet COP 23 nu pågår. Men USA är ensamt.

Östling, backar från sina ogenomtänkta uttalanden om skatteplaneringen på Malta och i Luxemburg.
Han gör allt för att tala om att skatteplanering är något annan än skatteflykt. Men det är det inte Det finns två versioner av skatteplanering eller skatteflykt, laglig och olaglig, Östlings är laglig, men skatteflykt är det. Jag visste inte att han hade en bakgrund i SSU, om det nu kan hjälpa eller dämpa.

70 av 104 riksdagsledamöter som besvarat en enkät från DN dn.se/ekonomi vill skärpa lagen mot skatteflykt.
Hedervärt men hur ska det gå till? Omöjligt säger en professor. Sverige kan bara bestämma över Sverige. Vi kan inte beskatta personer i andra länder. Ett internationellt avtal, närmast en rekommendation skulle kanske ändå kunna vara en väg. Vem vill bli utpekad som skattesmitare?

LSS-lagen om personlig assistent går in i valrörelsen om inte regeringen gör mycket mer än att undvika konsekvenserna av den senaste domen,
Allt handlar om vilka uppdrag regeringen givit Försäkringskassan. Här försöker regeringen ducka bekom deras indragningar, men det är regeringen som givit dem uppdraget och krävt det för att minska kostnaderna. Vad säger, eller vad tänker Bengt Westerberg?

Inga kommentarer: