onsdag 15 november 2017

Kritiken mot LSS och den indragna rätten till personlig assistans blev för stor, Regeringen backar och stoppar tillfälligt alla omprövningar. Bra, men...
Så kommer då Östros-kritiken, för lite och för sent från oppositionen. Det håller jag med om. Det har länge varit känt vilka indragningar som skett och det borde ha fått regeringen att ändra sig för länge sedan.

Jag blir riktigt irriterad och förb-ad på att det hela tiden hänvisas till Försäkringskassan och domar i Högsta domstolen. Allt detta har ju kommit till för att regeringen krävt av försäkringskassan att minska kostnaderna för LSS och den personliga assistensen. Myndigheten Försäkringskassan och rättsväsendets högsta företrädare i Högsta domstolen har bara följt de lagar och regler som regeringen beslutat om.

Jag är säker på att det kommer en liknande reträtt från regeringen om de ensamkommande flyktingbarnen som hunnit bli 18 när deras ansökan om asyl avslogs av Migrationsverket.
Liljan, Sonja och jag diskuterar just nu Lalmuhammads situation när han mailar från Migrationsverket.
Kritiken mot regeringens omänskliga behandling av de ensamkommande flyktingbarnen  har precis samma djupa humana innebörd för enskilda människor, i detta fall barn och ungdomar, som LSS-frågan. Ungdomar, 15-16 år gamla, som kom hit får två år sedan får först vänta på beslut i flera år och när de fyllt 18 får de äntligen sin asylansökan behandlad och får avslag. Grymt.


Inga kommentarer: