söndag 5 november 2017

Nu är det två dagar kvar innan Trump väljs till president för två år sedan, Jag satt uppe hela natten och följde sammanräkningen och blev nästan lite chockad vid 3-4 på morgonen.
Nej, jag trodde inte ett ögonblick, men när vi kom till Pennsylvania, Virginia, Ohio...då så man att oj...Hur kunde det ske ? och sedan dess har det varit cirkus, mer eller mindre varje dag på Twitter med nya bud, nya förslag, nya fiender, nya idioter, som Trump pekat ut, Han har det lägsta stödet någon president någonsin haft, men hans kärnväljare tycks vara nöjda. Nöjda med vad?

Trumps vallöften, så har det gått, läs dn.se/nyheter. Inte så bra alltså. Katastrofalt, säger jag. Uselt.
DN granskar 15 löften. Han har fått igenom några av de dummaste som att dra sig ur klimatavtalet, tillsätta en konservativ domare i högsta domstolen, dra sig ur handelsavtalet med TPP  och delvis fått igenom att unga papperslösa kan utvisas, och Obama Care delvis stoppas Han har inte fått igenom att bygga mur mot Mexico, stoppa muslimsk invandring,upphäva kärnteknikavtalet med Iran ....Tur att han inte fått igenom mer, säger jag. Han lämnar in den 19 mars 2019. Kom ihåg datumet.

Inte särskilt förståndigt av Svenska UD och ha överläggningar med en korrumperad diktatur som Azerbajdzjan
Svenska företag ska träffa korrumperade och ökända bolag i A och representanter från diktaturens regim. Ställ in det Löfven och visa vem som bestämmer.

Inga kommentarer: