torsdag 16 november 2017

Tragiskt slut för Mugabe från frihetskämpe till diktator i husarrest med många dödade landsmän under hans tid som president
Det blev inte bättre av hans illa omtyckta hustru Grace Mugabes inflytande på presidenten som gjort allt för att manövrera ut sina motståndare och en dag själv kunna ta över makten. Nu är det av allt att döma salut på detta. Det som blev bägaren till den militära övertagning som nu skett var sannolikt Mugabes avskedande av sin närmaste medarbetare under hans regeringstid  Emmerson Mnangagwa.
Denne har också en bättre relation till militären som nu genomfört "kuppen".

Zimbabwe har i stort sett varit en enpartistat under Mugabe som blev en allt mer hänsynslös ledare, med ekonomiska kollapser många dödade "fiender" och motståndare.
Nu måste världen hjälpa till att stärka demokratin och en positiv utveckling i Z. Det förtjänar Z:s folk efter alla dessa år.

Göteborgsmötet om den "sociala pelaren" inriktas på viktiga frågor om arbetsmarknad, jobb och välfärd. Viktiga frågor som ska beslutas nationellt men som när EU går in på dem successivt kommer att bli överstatliga och öka EU:s makt. Löfven verkar inte förstå någonting.
Eskil Erlandsson förstod det och beskrev också vad som sannolikt blir följden att aborter,och löner successivt kommer att bli frågor för EU-beslut. Och det är inte småsaker. Vad sägs om utbildning, livslångt lärande, jämställdhet, arbetsmarknad, dialog mellan arbetsmarknadsparter,balans mellan arbetsliv och fritid, rättvisa löner. Hur går det då med den svenska modellen Löfven? Blir det en EU-modell?

Det här ska nu diskuteras i Göteborg med start i morgon och varken Stefan Löfven eller arbetsmarknadsminister Ylva Johansson förstår vad det kan leda till. 

Inga kommentarer: