måndag 13 november 2017

Inte roligt att läsa i media dn,se/nyheter hur Sverige som land utnyttjas att gömma undan och tvätta pengar i andra länder, nu med kopplingar till diktaturen i Nordkorea.
Det är frustrerande och provocerande att behöva följa detta. Nu vet man inte vad som är sant och falskt men någon verklighet finns det uppenbarligen. Svenska bolag säljs färdigbildade som agerar som en bank och gömmer och tvättar pengar. Sveriges rykte fläckas ner. Tragiskt. Vad kan göras frågar man sig?

Och Norge som land fläckas också ner från sin lika höga nivå när man nu från den norska regeringen tycks vilja satsa på oljeutvinning i Arktis.
Det blir ju världsnyheter när Miljöorganisationerna Greenpeace och Natur och Ungdom stämmer norska staten för brott mot grundlagen. De tre största norska partierna står som svarande. Det är jobb det handlar om, men klimatet? Ena dagen undertecknar Norges klimatminister Vidar Helgesen Parisavtalet och en månad senare fick 13 bolag tillstånd att borra efter olja i Barents hav. Lyssna...

Kapitalismens fokusering på vinstmaximering och aktieutdelning har fått härja allt för fritt, skriver, den aktive företagaren Mikael Nachemsson. Tilliten till samhället skadas. dn.se/debatt.
Lite ovanligt, med den bakgrunden, men kanske just därför intressant. Jag kan hålla med till viss del men tycker också att allt fler företag vill befinna sig på den "rätta" sidan när världen diskuterar klimatet och det gäller också andra samhällsfrågor. Staten och samhället kan också fundera på tillit och bemötande när man överlämnar allt fler beslut till myndigheter och domstolar som Migrationsverket och Försäkringskassan om invandring och personlig assistent.

Inga kommentarer: