måndag 6 november 2017

Trump kommer närmare domedagen med sin handelsminister Wilbur Ross ekonomiska intressen i Ryssland med Putins svärson
Detta är det tydligaste och farligaste hittills för Trump. Det handlar om en jätteläcka av kontakter från advokatbyrån Appleby på Bermudas.Det är rika människor över hela världen som placerar pengar i skatteparadis W Ross har en förmögenhet på 20 miljarder kronor. Hela Paradisläckan gäller tusentals personer och möjligen skulle just detta, att den handlar om så många fler än Trump och Ross kunna rädda dem från att tvingas lämna sina uppdrag. Men närmare är det. Vänta till 19 mars 2019.

Bra artikel om satsning på höghastighetståg från Centern, men först sägs tydligt att 4 mdr mer än vad regeringen tillskjuter ska gå till upprustning av den nuvarande järnvägen.
Av dessa går 1.5 miljarder till gles- och landsbygd. Finansieringen kan lösas på samma sätt som med Öresundsbron med ett separat offentlig bolag som lånar upp pengarna med staten som garant. Det blir en gedigen satsning på miljö, klimat, resande och jobb med ny järnväg och upprustning av järnväg i hela landet.

Hela världen ser ut att klimatsatsa utom Trump som vill dra sig ur Parisavtalet. Bonn konferensen ska lägga fast hur Parisavtalet om max två graders temphöjning skall nås.
Ser ganska bra ut. USA:s förhandlingsdelegation kör på utan Trump,, Kina tar ledningen, dubbelt så många länder som förra året har skrivit på avtalet. Syrien och USA är de enda länderna utanför. Låt dem skämmas tillsammans inför världens barn.

Inga kommentarer: