måndag 18 maj 2009

Alliansen vann TV-debatten - men oppositionen enar sig
Tycker nog att Alliansen vann TV-debatten, även om den var lite avslagen. Alliansen är mer samlad och Reinfelt håller ihop och släpper fram övriga partier. Nästan så att han inte syntes själv i går. Mycket om jobb, ekonomi och finanskris. Bra naturligtvis men det var alldeles för lite om miljön, klimatet och energin. Här tycker jag att regeringen har lagt en god grund inför höstens EU-ordförandeskap och Köpenhamnsmötet om det nya klimatavtalet efter Kyoto.
Tycker inte om Björklunds soloåkningar. Undrar hur mycket han har informerat sina Alliianskolleger om emu, kärnkraft och nya skolutspel?.
Oppositionen har kommit närmare varandra och det gör läget svårare för Alliansen. Att gå ut i en valrörelse med höjda skatter som huvudtema "ja, alla får höjd skatt", sa Mona Sahlin är dock ren harakiri. Varje höjning måste motiveras om den skall gå hem och det gör man inte eftersom s hela tiden får tala om att förslag kommer senare. Visst finns det väl valstrateger...
Maud har gott debatthumör men, som sagt mer av klimat och miljö och ny modern transportteknik som.....

För övrigt skall jag nu läsa lite papper inför Waxholmsbolagets årsmöte i morgon. Varför inte en båtlinje med bioenergi från Gustavsberg till Slussen sommartid?

Inga kommentarer: