måndag 11 maj 2009

Engagerande, politiskt bred, positiv och rolig Centerstämma
Åter från Örebro. En mycket engagerande och politiskt bred centerstämma med genomgångar av hela det politiska spektrat från välfärd och skola till ekonomi, EMU, Fra, integration, internationellt, EU-valet...
Det blev långa dagar också - och korta näter; till 0145 på torsdag kväll, till 0115 på fredag kväll, bankett på lördag som inte heller slutade så tidigt... jo den slutade tidigt... på morgonen. Upp för nya kommitte och plunummöten 08 varje morgon. Men roligt.
Centern är bra på att skapa stämning och "den som har roligast vinner" som Maud brukar säga. Ja, kanske inget politiskt budskap, men det går att ha roligt samtidigt som man talar om viktiga saker.
Mest nöjd med besluten om småföretagen; sänkt arbetsgivaravgift, 7,45 procent, "Mini-LAS där turodningsreglerna tas bort för företag under tio anställda, a-kassan förstärks till 80 procent under de första tre månaderna ngn är arbetslös.
En utvärdering skall ske av EMU innan centern tar ngt ställningstagande i frågan. Det fanns krav på att det skulle ske kommande mandatperiod, men det röstades ned och här tror jag att jag verkligen påverkade. På samma sätt drev jag på för att beslut om EMU skall tas på en centerstämma och ingen annan stans. Inga fler uppifrån beslut som om kärnkraften...
FRA-debatten var hetsig och känslig. Det ble nej till att riva upp FRA-lagen men det blev en definitiv framgång för de yngre centerpartisterna i CUF med argumenmten i frågan, öppenhet, yttrandefrihet, integritet. Och det blev beslut om att grundlagsskydda de nya medierna som vi också motionerat om från Värmdö.
Min motion om spårbilar med förslag om en statlig utredning och pengar för förprojektering var bifallen redan före stämman. Åsa Torstensson och regeringen hade redan lagt förslag om en särskild utredning om spårbilar med förre SIKA generaldirektören Kjell Dahlström som utredare och pengar från Banverket. Lysande.

För övrigt hann jag hem i går för att träffa Sussilull och Sussilo. Hur kan man bli så mycket större, nyfiknare och vackrare på tre dagar? Emma och jag hann med fyra pussel.

Inga kommentarer: