söndag 17 maj 2009

Rätt i sak men fel attityd om finanskrisen
Läser två artiklar i DN om EU och finanskrisen. Båda beskriver krisen pessimistiskt. "Soros räds EU-förlamningen" står det på ledaren signerat. Och rubriken på Alliansens artikel med Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund är "Krisen fördjupas ytterligare i höst". Soros menar att Tyskland alltid ställt upp som EU:s räddare vid tidigare kriser med pengar men att Angela Merkel säger nej denna gång och nu ser till Tysklands bästa och att det negativt drabbar EU. Alliansen menar att krisen kommer att fördjupas ytterligare i höst vilket gör det svårt att uppnå miljömålen - införstått när alla först tänker på sig. Båda har rätt i sak men attytyden blir fel. Det är lite av Obama som behövs med framtidstro, engagemang och optimism.
Det är bra att vara realist men i sådana här kriser måste människor se öppningar och en framtid. I sådana här situationer är det bättre att ha hälften fel än helt rätt...

Pensionärerna är ett måste
Ser min gamle vän och EU-parlamentskollega Karl-Erik Olsson på framsidan på DN Ekonomi som ordförande i SPF tillsammans med Curt Persson, ordförande i PRO. "Pensionärsupproret" är rubriken. Ja, se upp. Det finns 1.8 milj pensionärer och det är en grupp som vet ställa krav och som i en valrörelse betyder mycket mer än sin andel av befolkningen.
Detta är ett måste Maud och det vet du. Alla skall betala lika mycket skatt på samma inkomst.

För övrigt åker jag nu till Micke och slår honom som vanligt i veckans tennismatch...

Inga kommentarer: