onsdag 27 maj 2009

Hökmark...
Helsida med Gunnar Hökmark i SvD. Bra att tidningen intervjuar toppkandidaterna men det blir också väldigt mycket fokuserat på dem. Det är mera frihandel, öppna gränser, mer konkurrens, jobb och tillväxt som dominerar. Sedan lägger han på klimat och forskning. Inget glädjerus kanske när man hör och ser honom, men han vinner på tydlighet, stabilitet och konsekvens.

Ulvskog...
Ja, jag känner ju Marita betydligt bättre. Hon är gediget kunnig och påläst. Hon vill, som jag sagt tidigare, liksom Mona Sahlin ha ett höger-vänsterval för att få de som normalt röstar s att göra det också här. Tycker s kommit bort lite. En ny EU-kommissionär för ungdomsjobb, ett EU som skall halvera av ungdomsarbetslösheten och orealistiska förslag om ett nytt - och enligt s bättre - utstationeringsdirektiv som tar mer hänsyn till den svenska modellen... Nej det tänder inte massorna.

Wibe....
Ja, Sören och jag har verkligen jobbat ihop; inför folkomrösrningen på Nej-sidan, i EU-parlamentet i fyra år och i kampanjen mot euron och för kronan. En mycket duktig kille, skarp och snabbtänkt, engagerad. Junilistan har inte gått så bra i väljarundersökningarna, men har fått bra betyg på sin reklamfilm... gammal vänsterpartist, socialdemokrat, Junilistan. Pratet om Utstationeringsdirektivet från s är bara dimridåer, säger Sören. Han vet.
Ser illa ut, men jag tror inte Junilistan är uträknad på samma sätt som Sverigedemokraterna.

Ek....

Gör många goda insatser, i radio, TV och i pressen. Börjar bli ordentligt känd långt utanför centerkretsar. Brett och gediget arbete i EU-parlamentet med kemikaliedirektivet, jämställdhetsfrågor, industrifrågor, klimat, miljö, energi och rätt till vård i hela EU. Lena får starkt stöd. Säger det igen. Centern bör lyfta fram Lena som vårt förslag till ny svensk EU-kommissionär. Det öppnar för

Larsson
Håkan Larsson är doldisen i bakgrunden som kommer att överraska med att komma tvåa i personröster efter Lena Ek i Centerpartiet. Han är en centerpartist så mycket i mitten man kan komma. Pålitlig, landsbygdsbo, internationellt kunnig, miljö och jakt och en konstruktiv EU-kritiker precis av den sort vi behöver mer av i Bryssel. Som har förmåga att skapa kompromisser och överenskommelser men samtidigt kan säga nej och sätta ner foten på rätt ställe. Håkan blir överraskningen. När Lena Ek blir kommissionär kommer Håkan in i EU-parlamentet.

För övrigt måste vi lösa frågan om resursskolan i Värmdö och också snabbt finna en plats i Värmdö där psykiskt sjuka kan tas om hand på hemmaplan.
Men nu åker jag och hämtar Emma på dagis....

Inga kommentarer: