lördag 30 maj 2009

KOMPASS - utfrågning om hållbara transporter
En mycket bra debatt om hållbara transporter som KOMPASS genomförde på hotell Continental.
Olle Schmindt fp var mest tveksam och Per Lodenius centern mest entusiastisk och påläst om hållbara framtidstransporter som snabbtåg, light-rail och spårbilar. Heder åt Per.

Fi har ingen chans - men behövs
Det är bra att FI finns och att feministiskt initiativ driver genusfrågorna med kvoteringar i EU:s institutioner, barnsomsog i alla EU-länder och satsningar på den trafik de flesta kvinnor använder, kollektivtrafiken. Men det räcker inte. Det saknas ngt för att komma in EU-parlamentet. Ändå tycker jag att bara det faktum att FI ställt upp stärker kvinnofrågorna.

Grön frihandel
En utmärkt artikel av handelsminister Ewa Björling och EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner i SvD om att lyfta ut klimatfrågrna i Doharundan om frihandel och snabbförhandla fram ett grönt frihandelsavtal. Syftet skall vara att slopa alla handelshinder för klimat- och miljövänliga varor och tjänster. Moderaterna har tagit klimatfrågan på allvar, men det räcker ändå inte i opinionsmätningarna. Det är miljöpartiet och folkpartiet ( helt obegripligt) som går framåt liksom Piratpartiet.

Sören får svårt
Tyvärr, Sören och Junilistan får nog svårt att ta ett mandat i EU-valet med sina 1.9 procent i dagens Sifo-mätning. Men... Miljöpartiet och Folkpartiet - obegripligt igen, med en ur faktasynvinkel obegriplig Marit Paulsen som sänker all ekologisk odling - går framåt.
Piratpartiet har nått sin topp en vecka för tidigt och kommer att gå ner, särskilt när man inte hittar partiets valsedlar vid valurnorna. Centern kommer att gå upp och den kunnige och konstruktive EU-kritikern Håkan Larsson kommer att komma som nr 2 efter Lena Ek i personröster. Lena förtjänar ett bli EU-kommissionär eller Europaminister och då kommer Håkan in i EU-parlamentet. En bra kombination - ett vackert par.

För övrigt har jag satt nya jordgubbsplantor och sprungit den vanliga rundan i skogen. Om några dagar blir det Kastmyratjärn och de första simtagen inför det 14:e raka Vansbrosimmet.

Inga kommentarer: