söndag 3 maj 2009

Media spottar upp sig i EU-valet
Det verkar som om diskussionen om det låga valdeltagandet sedan 1979 då ett direktvalt EU-parlament bildades har satt lite positiv press på media. Det är roligt. I dag har DN flera sidor med vad våra 19 (inte alla) EU-parlamentariker har gjort och vad dom arbetat med. Jag vet att det presenteras massor med förslag, raporter, pressinfo som aldrig kommer den svenska väljaren till del. I dag kan man läsa bloggar och Hemsidor men det är inte riktigt samma sak att måsta leta upp info som att få det lätt tillgängligt i press, radio och TV. Här har svenska media mycket att lära av Finland, Danmark Tyskland och många andra EU-länder.

i SvD finns en intressant sammanställning om framtiden. Det handlar om småpartierna i EU-parlamentsvalet i Sverige, som Sverigedemokraterna, Piratpartiet och Feministiskt Initiativ.
Skall man tro SvD så har alla en god chans att komma in. Nej, det tror inte jag.
Det blir i ordningen Pp, Sd och Fi. Tror nog at Fi är helt chanslöst. Vänstern tar dom rösterna.
Roligt ändå med lite nya partier. Piratpartiets stora insats kan vara att just få ungdomar att rösta. Bra nog.
Centern har många bra kandidater och Lena Ek syns bra i media, men jag lägger min röst på en konstruktiv EU-kritiker som Håkan Larsson.

I går åt vi en trevlig middag på en italiensk restaurang med Kristoffer i stan och i dag skulle vi äta med Micke, Åsa, Emma, Sara och Hanna, men så fick Micke ont i magen och vi får äta sistaaprilrester själva....

Inga kommentarer: