tisdag 26 maj 2009

Håll dig borta från Irlands folkomröstning, Margot
Ja så skriver min tidigare kollega i EU-parlamentet Patricia McKenna från Irland i Expressen den 25 maj. Och det är ord och inga visor. Margot Wallström är på väg att betala en PR-firma pengar för att "sälja Europa" till irländarna och lägga sig i deras andra folkomoröstning om Lissabondfördraget. Gör du det anmäler vi dig till domstol, säger Patricia. Det räckte ju inte med nej en gång, det måste göras en gång till....Min gamla vän Tony Coughlan har på samma sätt visat hur offentliga pengar tidigare använts av EU för att gynna ja-sidan i en raklamkampanj i irländsk radio. Håll dig borta, Margot

Bra intervju med Lena Ek
Lena håller stilen in i kaklet. "Vi får inte stänga ute folk som vill jobba här". Det handlar om rätten till rörlighet över gränserna och jobb i andra EU-länder. Ingen enkel sak eftersom vi i centern samtidigt anser att svenska kollektivavtal skall gälla i Sverige. Men det är sättet och tolkningen av kollektivavtalen det handlar om och där har facket gått för långt. Att ropa "go home" till lettiska gästarbetare var ett lågvattenmärke från det svenska facket.

Per Gahrton överraskar?
I sin nya bok, som jag fick ett ex av på inspelningen av det program som kommer i kunskapskanalen , TV 24 och TV 2 nästa veckan överraskar Gahrton, säger Annika Ström Melin i en kulturartikel i DN. Tycker jag inte alls. Gahrton låter som mer EU-motståndare än han är. Han har ändrat sig om utträde, något som jag och EU-kritiska nätverket gjorde redan strax efter folkomrösrnintgen, som vi måste respektera. Men han har samma inställning som mig och många andra konstruktiva EU-kritiker som Håkan Larsson att EU måste bantas på detaljplanering och centralstyrning och Att Lissabonfördraget måste stoppas som ökar EU:s makt, inte minst militärt.
Att göra franska till det enda arbetssprålet i EU är väl också att ta i....

Piraterna alla vill likna
Det är inte piraterna utanför Somalias kust det handlar om utan Piratpartiet. En helsida 0m hur andra partier nu försöker tala om hur de röstat i integritetsfrågor visar hur känslig frågan är. Bäst är här vänstern och miljöpartiet men också centern. Sämst och ofta på samma sida i internetfrågor är moderaterna och socialdemokraterna. Inte alltför ovanligt i andra frågor heller.

För övrigt skall jag nu gå till Ösbyskolan på ett seminarium med Framtids- och klimatberedningen om vindkraft i Värmdö.

Inga kommentarer: