söndag 31 maj 2009

Heldag med Håkan Larsson i EU-valet
Så åker jag då in tidigt på morgonen till Djurgården och Skärgårdsmässan vid Wasavarvet. Vi har kommit överens om att köra en heldag med valkampanj för Håkan Larsson där människor går ut och in vid Skärgårdsmässan, Djurgården och Skansen. En lyckad dag. Åtskilliga hundratals foldrar och samtal med skärgårdsbor om planfrågor, Östersjön, fisket och jakten, bla EU:s stopp för skyddsjakt på skarv som förstör våra skärgårdar och som EU inte har med att göra. Det skall självfallet vara en fråga som vi avgör själva i Sverige och i de regioner där jakt eller naturvårdsinsatser behöver ske. Håkan Larsson är här rätt person som kan dessa frågor om landsbygd, miljö, naturvård, jakt och fiske. Håkan kommer på andra plats efter Lena Ek och blir EU-parlamentariker om centern får två mandat, eller om Lena Ek blir EU-kommissionär vilket vore ett bra val.

Därefter till Gunilla Hansson på Jakobsbergs gård
Åker sedan till Jakobsbergs gård och möte med Gunilla Hansson och folk på gården om miljöfrågor och den fortsatta uppläggningen av kampanjarbetet. Vi är mycket optimistiska och alla tror att Håkan kommer som nr två med sina kryss efter Lena Ek. Det vore väldigt roligt och framför allt välförtjänt eftersom Håkan verkligen har gjort en helhjärtat insats med kampanjande i hela landet, men kanske främst Norrland. han är en genuin konstruktiv EU-kritiker som också har förmåga att lyssna på personer som inte alltid tycker som han.

Piratpartiet igen
På hemvägen i bussen läser jag en och en halv sida i Aftonbladet om Piratpartiet igen och en intervju med Rickard Falkvinge. Vilken gratisreklam och vilka möjligheter det öppnar för Piratpartiet. Problemet blir nog den dåliga organisationen och bristen på valsedlar, men med så många nya medlemmar, fler än miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, så borde det finnas folk. Se upp.

Stöter på Sören Wibe
På hemvägen från Håkandagen stöter jag på Sören Wibe i gamla stan. Lite dämpad kanske men säger att det kommer något i slutet av veckan som skall ordna fortsatta representation i Bryssel.
Jag frågar lite försiktigt men får inget svar. Ett angrepp på s kanske om Lissabonfördraget eller kollektivavtalen och den svenska modellen som blir ännu mer anfrätt av att Lissabonfördraget inlemmar arbetsrätten under EU:s beslutsfattande.

För övrigt är jag lite besviken över att jag inte fick se Robert Söderlings matchvinst mot Nadal i franska och Zlatans hela match med den fantastiska klacksparken. Båda dessa bedrifter blir historiska. Heja Sverige.

Inga kommentarer: