tisdag 19 maj 2009

Folkpartiet går runt Alliansöverenskommelsen om euron
Med stora bokstäver går nu folkpartiet ut på DN debatt och i alla medier och kräver en ny folkomröstning om euron. I går var det Björklund i TV-debatten och i dag är det partisekreteraren Erik Ullenhag. Nu handlar det om en opinionsmätning som fp gjort där 51 procent skulle vilja ha en ny folkomröstning och en ännu större andel vill ha den senast 2011.
Som man frågar får man svar. Inte riktigt fair att ta upp frågan på detta sätt när det i Alliansöverenskommelsen står att vi inte skall göra det under denna mandatperiod.
Lite desperat. Som om Marit Paulsen inte riktigt räcker till. Och det gör hon inte heller med sina ständiga byten av åsikter där ekologisk mat nu förpassats till sophögen. Håkan Larsson, centerns konstruktive EU-kritiker och landsbygdsföreträdare bör utmana henne på debatt.

Satsa på friheten på nätet
Jag tror absolut att friheten på nätet är en stor fråga som centern bör ägna ordentligt utrymme för att inte tappa yngre röster. Varför inte utmana Piratpartiet och toppkandidaten Christian Engström på debatt och visa att centerpartiet slår vakt om medborgarrätt, yttrandefrihet och integritet.

Håkan Larsson har en god chans att bli invald.
Håkan Larsson är en genuin centerpartist som står för en konstruktiv EU-kritik men är öppen för Europa och samarbete mellan självständiga stater. Sätt EU på svältkur och gå igenom de områden där beslut kan återföras till medlemsstaterna - allstå motsatsen till Lissabonfördraget. Ett bra förslag. Håkan är den ende som uppehåller båda deviserna smalare men vassare.
Kommer just hem från Håkan vid centerns valstuga vid 5:e höghuset. Han kampanjar över hela landet och har goda chanser att ta centerns andra mandat. Och han har kunskap, överblick och erfarenhet och energi.

För övrigt har jag varit på månadskalas hos flickorna Sara och Hanna i dag som fyller tre månader. Det blev varsin sparkdräkt men med olka färg så man kan skilja dem åt....

Inga kommentarer: