måndag 4 maj 2009

Margot Wallström berömmer regeringen
Ett något överraskande besked kommer nu från Margot Wallström som tycker att regeringen Reinfelt skött EU-arbetet bättre än regeringen Persson. Reinfelts regering "har tagit för sig mer" och varit mer intresserade och engagerade låter det. Inte så överraskande åndå kanske med tanke på relationerna mellan Margot Wallström och Göran Persson. Wallström fick ju inte säga så mycket när dom skulle vara ett radarpar i riksdagsvalet för 10 år sedan och det har hon inte glömt.

Klimatneutralt landsting
har varit inne på landstingsgruppen och diskuterat miljöprogram, trafik, vårdval och skärgårdsfrågor inför landstinget den 12 maj. Jag informerade förstås om de positiva signalerna från regeringen om spårbilar med förre generaldirektören för SIKA Kjell Dahlströms spårbilsutrednidng och näringsdepartementet och Banverkets satsning på att få fram en( eller flera) pilotbarnor i Sverige. Mycket roligt. Skall ta upp det på centerstämman i Örebro i veckan.
En riktig satsning nu under hösten och fram till valet är att ta fram ett miljö- och klimatprogram för ett långsiktigt hållbart och klimatneutralt landsting som täcker allt från trafik, regionplanering och sjukvård.

För övrigt har jag varit och hälsat på Sussilull och Sussilo eller Sara och Hanna och hjälpt
Åsa bada dem i dag "i diskhon" på diskbänken. Och inte ett skrik. Dom tyckte det var jätteskönt...Snart simmar dom Vansbrosim med mig....

Inga kommentarer: