lördag 13 mars 2010

Att alltid ha en manlig och en kvinnlig kandidat...
kan vara ett sätt att undvika kvotering. Man kan tänka sig styrelser i bolag, organisationer, politiska organ där styrelsen förbinder sig att alltid ge sina nomineringskommittéer och valberedningar i uppdrag att föreslå både en manlig och en kvinnlig kandidat...
Vaför inte pröva den metoden någon tid för att undvika kvotering. Men om inte det fungerar...

Ett fortsatt Kyoto - lösning inför nästa klimatkonferens?
Jag är inte så säker på att det är en bra väg att gå tillbaka till Kyotoprotokollet, där USA står utanför, och försöka förlänga det. Att tänka sig det som "lösningen" inför nästa klimatkonferens i Mexico tror jag inte på. Nu när EU, FN, G77 och världens övriga länder letar sig fram till en process är det värt att pröva, men det naturliga steget är ett klimatavtal som omfattar alla världens länder.

Bra att Vattenfall säljer ut tyska stamnät
Stamnät skall inte ägas av samma bolag som producear el. Näten skall vara öppna för konkurrenter. Därför är det bra att Vattenfall säljer ut tyska stamnät för 8 miljarder kronor..
Tänk om Vattenfall hade haft lite förståelse för vilken oerhört kraftig opinion som finns i världen för förnybara energikällor. Då hade man sagt att alla de 8 miljarderna skall satsas på förnybart och vänt den negativa trenden för Vattenfall. Maud Olofsson och regeringen kan kanske ge en liten vink...

För övrigt kryper Hanna och Sara runt här hemma i helgen. Mamma har någon veckokurs och pappa och Emma är på födelsedagskalas hos Emmas kompis på dagis...Nu är det matdags.

Inga kommentarer: