tisdag 30 mars 2010

MP:s valmanifest - mycket genomarbetat och bra
Miljöpartiets valmanifest som presenteras på http://dn.se/debatt är ett gediget arbete med många bra förslag. Det mesta kan jag skriva under på. En Green New Deal var jag först att använda på spårbilskonferensen i Ithaca och det har miljöpartiet nappat på. Men ordet är fritt så...Förvånar mig dock att inte mp talar om spårbilar när man nämner tåg, spårvagn, T- bana.
Är det Karin Svensson-Smiths motstånd som spökar? Sänkt arbetsgivaravgift för småföretag med 10 procent. Bra, och mycket välkommet bland småföretagarna. Kärnkraften skall avvecklas och Förbifarten skall stoppas. Bra.. men problemet...

..är s som vill något helt annat
Socialdemokraterna med facket kommer aldrig att gå med på att avveckla kärnkraften. Oppositionsborgarrådet Carin Jämtin tänker köra över Mp och V om Förbifarten. Vad säger Maria Wetterstrand om det? Och vad säger Yvonne Ruwaida i stadshuset som skrev så här i DN härområdet: "Om inte s avvisar Förbifarten kan vi omöjligen bilda regering med dem..."
Mp:s problem är s och trovärdigheten.

Fler somarjobb i Värmdö
Jag har i Alliansen tagit upp sommarjobben i Värmdö och också föreslagit en utökning. Det är viktigt för våra ungdomar och vi lovade det när frågan diskuterades inför sommaren förra året. På ksau ställde vi oss nu bakom en utökning från 257 000 kronor och 38 jobb förra sommaren till 557 00o kronor och 70 jobb denna sommar, samt extra satsningar inom socialatjänst och flyktingmottagning. Förslaget skall nu upp i ks den 14.4. Utmärkt.

För övrigt beslöt vi att utvidga byggkostnaden till 24 miljoner för gymnastikhallen i Grantomta men återremmitera upphandlingen av Grantomta för att mer understryka gestaltningen och också belysa alternativet med en arkitekttävling.

Inga kommentarer: