måndag 22 mars 2010

Obama är att gatulera
Sju presidenter och lika många försök att få igenom en sjukvårdsreform i USA. Nu ansluts över 30 miljoner amerikaner till något vi anser självklart i Sverige. Med 219 röster mot 212 fick han repesentanthuset med sig och det stärker Obama, redan en av USA:s bästa presidenter.

Men Sämre för Sarkozy
Det blev ett nytt bakslag för president Sarkozy i den andra omgången i regionalvalen i Frankrike. Socialisterna, ekologerna och kommunisterna vann med 54 procent mot UMP:s 36. Nationella fronten ligger på drygt 11 procent. Det stärker de rödgröna med socialistledaren Martine Aubry. Alsace är den enda region som högern nu har kvar...
Kan detta påverka Sverige också? Det är samma rödgröna koalition...

I morgon är det 30 år sedan folkomröstningen om kärnkraft
Och i år 2010 skulle kärnkraften vara avvecklad enligt alla tre linjerna. Olof Palme krossade demokratin och förstörde folkomröstningen med tre linjer, men alla skulle avveckla kärnkraften till 2010 även om linje 2 vann.
Om några dagar skall riksdagen rösta om att kunna bygga 12 nya reaktoer på samma plats som dagen. Ett nytt demokratiskt haveri. Jag hoppas det finns centerpartister som likt Ewa och Solveig står för centerns program sedan över trettio år att kärnkraften skall avvecklas.

EU-militariseringen oroar
skriver Urban Ahlin och Göran Färm, båda s på dagens Brännpunkt, svd.se/brannpunkt, men är samtidigt positiva till Lissabonfördraget där EU stärkts militärt. Varför läser man inte på...?

För övrigt skiner solen i dag igen och jag skall just lösa några överförmyndarfrågor

Inga kommentarer: