torsdag 4 mars 2010

ROT, RUT och RIT -
Reparation, renhållnig, IT och nu talar Maud Olofsson också om flera hemtjänster som hopsättning av IKEA-möbler och rastning av hundar. Tycker nog att man skall vänta med de två sista men definitivt driva RIT, dvs hjälp med IT och dataservice. Det kan skapa många nya företag bland datakunniga ungdomar och ge god hjälp till många, särskilt äldre, som inte är så datakunniga.

Men vilket självmål
av oppositionen, vilken uppförsbacke för s i valet. Otroligt korkat, men tacksamt för särskilt centern. Och hörde jag rätt i går att man ville avskafta ROT-avdraget också....Låg och medelinkomsttagare är i majoritet bland nyttjarna, oppositionen har fel alltså. Det finns ett brett allmänt stöd. Fyra av tio s-sympatisörer stödjer avdraget.
Men använd inte nyttjarna Göran Persson och Ylva Johansson som argument. De talar för sig själv...leva som jag lär eller....

Stoppa EU:s datalagringsdirektiv - bra C-initiativ
Nu har regeringen en utmärkt möjlighet att stoppa EU:s datalagringsdirektiv. Den tyska författningsdomstolen har sagt att den tyska versionen strider mot EU-förslaget. Sverige har fällts i EU-domstolen för att vi inte har infört lagen. Att tvinga operarörer att lagra telefonsamtal, sms, mejl i minst sex månader....Nej, nej, nej, tala om övervakning och kontroll...
Och bra att centern säger stopp för införande och avvaktar EU-kommissionens översyn.

För övrigt är det nu dags att diskutera EU-kritiska Centernätverkets framtid, med mer EU-demokrati, bredare och mer positiva perspektiv den 17 mars på riksdagen med Sven Bergström, Håkan Larsson, Gunilla Hansson m fl. Roligt att Junilistans Nils Lundgren vill vara med...Kanske en Europasmedja.

Inga kommentarer: