onsdag 3 mars 2010

Ta radiojobbet Leijonborg - DN pratar smörja
Dagens ledare i DN har rubriken "Avstå Leijonborg". Det handlar om ordförande i Sveriges radio. DN räknar upp Leijonborgs meriter, inte minst på mediaområdet, hans intresse och engagemang men kommer till slutsatsen att "han precis som socialdemokraten Lars Engqvist står för nära den politiska makten". Dumheter då och dumheter nu. Kritiken mot Engqvist var mest att han var en av de många s-märkta som s utsåg gång på gång. DN pratar i nattmössan när man talar om avpoliticering. Men ordförande i Sveriges radio är ingen politisk uppgift, det är en samhällsuppgift och det kan förtroendevalda politiker om några skilja på.

Jordbrukspolitiken - EU:s ballast
Miljontals har talat om det, tusentals har försökt, jag också, men ingen har lyckats. Några förändringar med minskat prisstöd är allt. Det handlar om EU:s jordbrukspolitik. Sådär knappt hälften av EU:s budget går till jordbrukssubventioner. Den brittiske liberalen och EU-parlamentarikern George Lyon, som skall ta fram EU-parlamentets ståndpunkt inför förhandlingarna med EU-länderna tror inte på någon ändring heller. Har man Frankrike, Spanien, Portugal, Tyskland, Italien och Grekland.., etc emot sig är oddsen för ändring små. Det konstaterade Lena EK och Marit Paulsen i en presskonferens i Bryssel i går. Men stå på er. Aktivera konsumenter, fack, miljörörelsen och näringslivet.

EU-kritiska Centernätverket - mer framtid, demokrati och positivism
När jag ändå skriver om EU så skall EU-kritiska centernätverket ha årsmöte. Jag är fortfarande ordförande sedan många år efter Sven Bergström men nu måste vi hitta på något nytt. Vi måste ha en mer konstruktiv och positiv inriktning på vad vi vill med EUropa. EUropas framtid, EUropa i världen, demokratins EUropa... Kanske en tankesmedja.
Någon ny folkomröstning om euron tror jag inte ens Carl B Hamilton tror ligger nära förestående....

För övrigt skall jat nu ta bussen in till staden för ett KOMPASS möte om regeringens spårbilssatsning...

Inga kommentarer: