måndag 29 mars 2010

Västerleden eller Förbifart Stockholm - en miljö- och opinionsmässig katastrof
Det är tragiskt att behöva säga det men regeringens och centerns satsning på den 21 km långa motorvägen genom Andreas Carlgrens gamla hemtrakter på mälaröarna är en miljö och opinionsmässig katastrof. Att bygga en motorväg för bilar som kostar mer än 1 miljard per kilometer går aldrig att försvara utifrån ett miljö- och klimatperspektiv. Varför blir inte centerns miljö- och klimatpolitik trovärdig? Någon?

Vad kunde inte Stockholmsregionen fått för 28 miljarder
i modern miljövänlig kollektivtrafik, nya tvärspår, spårbilar, spårvagnar...
Mer är 1 miljard per kilometer motorväg i stället för 70 miljoner per kilometer spårbil...Vi hade fått tre varv spårbilsring runt hela Stockholm.

Och samma dag ett utmärkt förslag
från samma miljöminister om att stoppa toatömning till havs genom lagstiftning. Det borde ha kommit för länge sedan men utmärkt när det kommer. Starkt stöd från hela miljösverige med Naturskyddsföreningen, Naturvårrdsverket men nej från båtklubbarna. Båtägarna måste ta sitt ansvar även om förslaget blir svårt att kontrollera.
Hörde just på nyheterna att centerpartiet är det mest otydliga partiet i svensk politik... Vem blir förvånad?

Framtids- och klimatberedningen i Värmö
som drivits igenom av centerpartiet där jag varit ordförande har nu lämnat över sina förslag till ksau och vidare till ks och kf. Det handlar om en "Plan för hållbar utveckling" utifrån ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Tuffa miljö-, klimat- och energikrav på byggande, boende, transporter, industrier och hushåll. En lång lista konkreta förslag från medborgare, skolor, seminarier liksom ledamöter och tjänstemän i beredningen som nu skall behandlas i kommunens nämnder.
Sex partier är eniga. Ett parti ställde inte upp trots två års medverkan i arbetet - miljöpartiet.

För övrigt har vi i dag också beslutat att fördubbla resurserna för feriejobb för ungdomar i kommunen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Centern miljöparti! Vilket skämt. Varför tar du inte steget fullt ut och går över till miljöpartiet