onsdag 17 mars 2010

Pessimism eller optimism om klimatmötet i Mexico - varför inte realism?
Hörde debatten på ekot i morse mellan miljöminister Andreas Carlgren och Maria Wetterstrand, Mp. Andreas beskriv svårigheterna med att få med Kina och USA på ett avtal i Mexico i slutet av året, men blev kanske alltför pressimistisk. Om inte USA och Kina är med så är inte EU med heller....Maria Wetterstrands försök att framställa sig som optimisten att oavsett vad USA och Kina gör så genomför vi och EU våra klimatlöften... var lite för ytliga och inte riktigt trovärdiga.
optimist eller pessimist? Varför inte realist och ta fram ett förslag som har har möjligheter att bli verklighet. Något för centern?

Grekland och euron också vårt problem, säger DN
i förlängningen är EU:s satsning på euron allas problem i ett Europa och en värld som är beroende av varandra. Men att som www.dn.se antyda att också svenska skattebetalare skall bistå Grekland är inte hållbart. Sverige är inte med i eurosamarbetet. Det som nu hänt Grekland var ett motiv för många att rösta nej i EMU-omröstningen 2003, dvs att euroländerna är för olika och andra får rycka in om euron får problem. Tycker Carl B Hamilton och folkpartiet att vi skall vara med och betala?

Ordna sommarjobb åt Värmdös ungdomar
På KLM i morgon kommer centerpartiet att ta upp frågan om sommarjobb för ungdomar i Värmdö. För ett år sedan diskuterades den frågan livligt. Ett antal jobb skapades men många fler kunde ha fått jobb om frågan kommit upp tidigare. Jag kommer därför att föreslå på KLM, kommunledningsmötet i morgon att ks tar upp frågan och ger Centrum för Arbete och Studier ett sådant uppdrag.

För övrigt skall EU-kritiska centernätverket i kväll diskutera EU:s framtid, eurokrisen mm med varandra och Nils Lundgren...

Inga kommentarer: