onsdag 31 mars 2010

Sänkt tjänstemoms - förslag från C och Mp
Centerns och miljöpartiets förslag om sänkt moms på tjänster, som restauranger är utmärkt. I dag får mat som tillagas och serveras på restaurang betala 25 procent i moms medan mat som säljs i livsmedelsaffären betalar 12 procent. En cateringfirma som säljer och serverar mat på begravningen får betala 25 procent moms medan om samma cateringfirma ställer maten vid dörren blir det 12 procent. Begravningssällskapet som skall betala den dyrare räkningen frågar sig naturligtvis varför...
Miljöpartiets sänkning med 13 miljarder vill vi nog syna i sömmarna. Centerns sänkning med 7 mdr är mer realistiskt.

Miljöpartiet får problem med trovärdigheten
och det på många sätt. Hur skall löftena i valmanifestet gå ihop. Det är massor med saker, många bra, som man vill göra men om finansieringen är det tyst. Fler miljöskatter, säger man men inte vilka och inte hur mycket. Antingen mörkar man eller så vet man inte eller så törs man inte säga för förhandlingarna med s och v återstår. Alla tre alternativen är katastrofala för ett parti som återkommer om friåret och vill att svenskarna skall jobba mindre...

Värmdö måste ställa krav på kollektivtrafiken
Det var de flesta eniga om när kollektivtrafikberedningen som centerpartiet drivit fram hade sitt första möte tillsammans med företrädare för SL. Vi måste säga att vi vill stärka och förbättra kollektivtrafiken och att vi vill ha spår. Det är bra med fler och snabbare bussar men det är spårbilar eller annan spårtrafik vi vill ha till Värmdö.
Vi kan också göra saker själv, som att öka och förbättra infartsparkeringarna, t,ex genom att bygga parkeringshus där man kan få bilservice och reparationer gjorda medan man lämnar in bilen.
Vi måste också bevaka bättre vad som händer på Slussen, Danvikstull, Stadsgården... Skurubron...

För övrigt var det första morgonen på länge som jag kunde springa i min egen skog...Jag kan nästan se snödrivorna smälta framför ögonen.

Inga kommentarer: