fredag 5 mars 2010

Det är ruter i RUT
och ännu bättre kan det bli om centerns förslag om att det också skall omfatta it och data blir verklighet. Det är en kraftig för att inte säga nästan obestiglig uppförsbacke för oppositionen.
Så kommer det att bli i varenda fråga där oppositionen inte kan ena sig och man går på Lars Ohlys linje. Varför det? Jo för att han är tuffast och vet att det skall mycket, mycket till för Mona Sahlin att spräcka de rödgröna... för då är valet kört.


Att Göran Persson och Ylva Johansson
köper tjänster är närmast lite kuriosa. Varje person får leva med det system som majoriteten röstat fram. Tycker DN har riktigt träffande exempel i dag på ledarsidan. "Ingen kräver att den som röstade emot högertrafik skulle ha fortsatt att köra på vänster sida"... Ingen kräver att vi som röstade mot EU -medlemskap skall lämna Europa heller, kan jag tillägga.

Sibiriens metan hotar världens klimat...
Man blir mörkrädd när man läser i dagens DN om miljontals ton metan som sipprar upp från isen i Sibirien.
Metan är 20 ggr starkare än CO2. Ju mer isarna smälter av CO2-utsläppen ju mer metan sipprar ut. Något för IPCC att ta itu med direkt...

...Men vi glädjer oss åt regeringens satsning på vindkraft
Det är ett mycket välkommet besked med satsningen på en stor vindpark i Piteå kommun. Det kan med full effekt, efter 40-60 satsade miljarder, ge 8-12 Twh el per år. Det motsvarar 2-3 kärnkraftverk och blir ett starkt argument för att inte bygga ut kärnkraften.
Viktigt nu att utbyggnaden och processen blir folkligt förankrad med samebyarna och sker i samråd med kommun, länsstyrelse och medborgare i övrigt.
Andreas Carlgren är miljöminister....

För övrigt skall Sonja och jag nu åka in till stan, äta något gott och se på filmen Avatar...som jag har fått så många påstötningar om att "den måste ni....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är märkligt med borgerliga politiker som försvarar RUT-avdragen. I alla andra sammanhang hävdar man att varje konkurrensutsatt verksamhet ska klara sig på egna meriter. Det hävdar Maud Olofsson när det ex.vis gäller SAAB. ”Kan inte näringslivet sälja SAAB-bilar ska inte heller staten göra det”. Men när det gäller RUT gäller inte de liberala principerna längre. Slutsatsen blir att när skattesubventioner gynnar höginkomsttagare då är subventioner högsta mode. Vad är nästa steg? Skattesubventioner till golf?
Undrar Hans O Johansson

Anonym sa...

Hej igen! Det blev inte RUTsubventioner till golf denna gång utan nu är Mauds förslag att även RUTsubventionera hundpromenader. Ett fyrfaldigt vov för centern!
Hans O Johansson