onsdag 21 april 2010

Folkomröstning om Förbifat Stockholm - ett genialt drag
Det är bara att gratulera dse rödgröna till ett genialt drag med folkomröstning om Förbifarten om de rödgröna vinner valet. De är genuint oense med s för och v och mp emot. Oense är också den allmänna opinionen, med som det ser ut ungefär lika stort stöd för som motstånd mot det onödiga och utmanande motorvägsbyhgget. Folkomröstningen kan paradoxalt nog också underlätta för regeringen och Alliansen i regionen, där formellt samtliga partier är för men där det finns stora grupper emot. Miljöpartiet och vänstern är återigen vinnare och socialdemokraterna förlorare. Men kanske blir det miljömedvetna medborgare som till slut avgår med segern...?


Torsdag den 22 april

Afghanistan igen - allt fler säger nej
I Tyskland pågår nu en allt hårdare debatt om kriget i Afghanistan. Förbundskansler Angela Merkel har fram till nu hållit en låg profil och låtit försvarsministern kommentera och försvara de tyska krigsinsatserna. I dag har Angela Merkel i förbundsdagen själv försvarat kriget för första gången samtidigt som opinionssifforna i hennes eget parti, liksom CSU i Bayern blir allt mer krigskritiska. Det gäller även inom s ochn mp som var de två partier som lotsade Tyskland in i kriget.

Hur oppositionen i Sverige...
skall lösa sina helt olika uppfattningar återstår att se. Det blir svårt med en folkomröstning till....Jag tror att s, mp-linjen om en "översyn" kommer att bli kompromissen, men att översynen flyttas fram till direkt efter valet. Lars Ohlys linje om nej till kriget får allt mer gehör.

Bra Magnus Andersson om lägre ingångslöner för unga
Det är alldeles utmärkt att CUF-ordföranden Magnus Andersson nu hänger på Centerns förslag om lägre ingångslöner för unga - för att göra det lättare att komma in i arbetslivet. Enligt en undersökning av Novus instämmer över 90 procent av ungdomarna i centerns förslag.
Jag minns min svärfar, Bror Rask, murare, socialdemokrat och LO-man i hela sitt liv som ofta sa att det är åt h-e att okunniga nybörjare skall ha samma murarlön som vi som jobbat i 30-40 år...Rätt då och rätt nu.

För övrigt har jag nu kommit tillbaka från några fantastiska dagar i Lofsdalen. Emma har i dag åkt själv i stora backen Lången, och tänk att få vakna med Sara och Hanna i sängen...

Inga kommentarer: