torsdag 15 april 2010

Iran och Nordkorea hotar världen
Det är naturligtvis fantastiskt bra med den uppgörelse som Baracka Obama, USA och 46 andra stater slutit om begänsningar av antalet kärnvapen. Terrorister som kan komma åt upparbetat uran och plutonium är det största hotet, heter det. Kanske, men det finns också terrororiststater som Nordekorea och Iran som måste sättas under större press. Iran har undertecknat NPT - Non Proliferation Treaty, eller icke-spridningsavtalet men bryter hänsynslöst mot reglerna och hånar omvärlden. FN, EU och nedrustningsländerna kan ställa hårdare krav.

Budgeten: Krishantering bra - nya jobb inte lika lätt
Regeringens budgetförslag är ganska nyhetsfattigt. Det mesta har vi hört om infrastruktur, fem mdr till pensionärerna och flerbarnstillägg. Bra, och bra har också krishanteringen varit och det är utmärkt med en ekonomi i balans.
Det som saknas är framtidstänkande. Att inte bara hantera problem utan planera för framtiden. Hur skapar regeringen nya jobb? För att folk skall kunna välja att jobba måste det finnas något att välja. Sänk arbetsgivaraviften och momsen på tjänster och service för främst småföretag.

Spårbilen kommer - Via Academica kan bli först - Värmdö är med
En fantastiskt roligt dag i går när KOMPASS, KTH, Stockholms universitet (SU) och Akademiska Hus hade presskonferens och visade upp spårbilsstationen utanför KTH och fick presenterat planerna för framtiden. Två rektorer Kåre Berge, SU och Peter Gudmundsson KTH tillsammans emd Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus berättade entusiastiskt om den nya spårbilsbanan som planeras från KTH, över student- och forskningsområdet Albano till Universitet.
Jag hade hoppats på ett besked i budgeten från regeringen om statsstöd , men före den 31 oktober skall det nya Trafikverket lägga fram förslag om en eller flera pilotbanor. Via Academica ligger långt framme och Värmdö finns definitivt med bland de främsta kommunerna i landet. Vi skall försöka få hit spårbilsutställningen i september.

För övrigt har jag fortfarande ont i högra benet efter sträckningen i söndagens tennis, men vad då...! Om någon vecka så...

1 kommentar:

Anonym sa...

På vilket sätt hotar Nordkorea och Iran världen?