onsdag 7 april 2010

Viktigt val i Storbritannien 6 maj
Så utlyste då till slut premiärminister Gordon Brown nyval till den 6 maj. Det var en månad i går. Osäkert, är väl de minsta kan kan säga. Tories har haft ett övertag länge. Labour har tagit in sista tiden och en oklar majoritet kan ge plats för liberaldemokraterna. Valet handlar om ekonomin och det mycket stora underskottet på upp emot 12% av BNP. Hade Storbritannien varit med i EMU hade vi haft ett Grekland till....

Dagens Nyheter www.dn.se
är skräckslagen för torieledaren David Camerons EU-kritik. Varför det? EU skall väl inte lägga sig i sociala frågor och arbetsmarknadsfrågor och Danmark och Irland har redan grundlagar som kräver folkomröstning innan mer makt överförs till EU.
Men en fråga Gordon Brown. Var det rätt med nyval nu? Vad är det du och Labour vill ha mandat för?

Bonusar är ett d-a otyg
som borde bort från dagordningen i storföretagen. Mats Odell för en hedevärd kamp mot systemet och får stöd av Thomas Franzén fd Riksgäldsdirektör och medlem av Etikkollegiet i dagens DN. Han och hans medskribent Petert Norman, vd i Sjunde AP-fonden ställer en bra fråga till vd:arna: Skulle du göra ett sämre arbete utan bonus....? Ge en ordentlig lön och
in med nytt folk i styrelserna som tänker om.

Varför presskonferens Anders Borg om att inte ge några pengar...till Värmdö
och andra kommuner.I går morse fick jag ett sms om telefonmöte kl 09.30 med Anders Borg - ett lyssnarmöte. Vi som deltog var väl utsedda som särskilt viktiga personer.. av någon. Anders Borg talar om förbättringar i ekonomin och att det inte blir några nya pengar till kommunerna. Men det har vi inte väntat heller. Det sades tydligt att det sista tillsskottet i år på 17 mdr var av engångskaraktär. Onödig info. Varför ha presskonferens om att inte ge något som ingen väntar sig....?

För övrigt håller jag på att få ihop en kryssning med Sonja, jag, Stoffe, Stina, Åsa, Micke, Emma, Sara och Hanna....i september efter valet....roligt.
Inga kommentarer: