torsdag 29 april 2010

Grkekland nära ekonomisk ruin
Det är beklämmande och tragiskt att följa Greklands resa utför. Eurons problem ökar pga av dålig uppföljning och kontroll av stabilitetspaktens regler. Det handlar nu om en skuld på 300 mdr euro... Senast den 19 maj måste G betala tillbaka ett lån på 10 mrd euro. Övriga euroländer skall stå för 45 mdr, och kanske inte hinner med detta till den 19 maj. Tyskland skulle ensam stå för en tredjedel, eller 8 mdr. Oerhört politiskt riskfyllt för Angela Merkel som har regionval den 9 maj.
Kraven på Greklans uteslutning från eurosamarbetet ökar, men ännu är det en bit kvar dit....

Miljöpartiet i centrum - bra för mp men inte för s
Miljöpartiet är i centrum. Det är bra - för dem. Bensinskattehöjningen möter kritik över hela landet, men de där 49 örena är inget att bråka om. De ligger dessuom helt rätt i klimat- och energidebatten. Men var tog mp:s skatteväxling vägen? Den gröna skatteväxlingen ges nu upp till förmån för en röd skattehöjning... taget från www.svd.se.
Men problemet är socialdemokraternas. Hur mycket utrymme kan Maria Wetterstrand få? Hur mycket tål s och Mona Sahlin av ytterligare motgångar i svaga uppgörelser, och dåliga opinionssiffror....?

Dålig start för Ilja Batljan i landstinget
Det var ingen vidare start för s nya gruppledare i landstinget Ilja Batljan som började med att tala om skattesänkning och nu fått backa. S sluter leden och går i stället till val på en skattehöjning med 17 öre. Lite personstrid mellan Batljan och Dag Larsson som kandiderar till posten som sjukvårdslandstingsråd och vill ha mer pengar till vården.

Oseriöst av s i Värmdö om sommarjobb
Trots ett långt sammanträde på 4-5 timmar i kommunstyrelsens arbetsutskott och ett ännu längre sammanträde från 5 på eftermiddagen till 02 på natten i kommunstyrelsen om bl a sommarjobb kom inga förslag från s. Bara Östrosprat om "för lite och för sent". Efter en timmes debatt när klockan är över tio på kvällen i går föreslog s en utökning av sommarjobben från Alliansens och kommunstyrelsens förslag( där s inte reserverade sig) på 100 till 250. Helt utan underlag, om det är möjligt och vilken kvalité på jobben det blir.. Oseriöst, oproffsigt och okunnigt...

För övrigt skall jag nu skriva några nya visor till Valborg att framföras av Hemmestakören...

Inga kommentarer: