måndag 5 april 2010

Föreslå Tobinskatt - varför inte ett förslag från centern?
När jag satt i EU-parlamentet var jag en aktiv pådrivare för en Tobinskatt. Den amerikanske ekonomen James Tobin föreslog 1972 en skatt på kortsiktig spekulation på internationella finansiella transaktioner kring valutor.
Nu har vi sett vilka som fått betala och vilka som fått betala efter finanskrisen; vi skattebetalare och våra skattepengar har räddat finanssektorn samtidigt som finanssektorn har ökat sina bonusar.

En Tobinskatt på 0,25 procent
skulle inte hindra en seriös investerare men stoppa en som köper på måndag och säljer på tisdag, som t.ex hedgefonder. Roulette-, kasino- och vadslagningsekonomin får betala för nästa finanskris. Inte mer än rätt och bra för en långsiktig ekonomi. Läs mer i http://www.aftonbladet.se/.

Verklighetens folk - beslutar vid köksbordet
Göra Hägglund har en god idé-politisk näsa. Verklighetens folk är inte så dumt - du och jag, ungefär som folk är mest.... De rödgröna står för central - och detaljlstyre med kvotering och uppifråndirektiv. Trygghet i det lilla är trygghet i det stora. Riktigt bra, men var är de handfasta nära förslagen...?

Planera för ett grönt skärgårdscentrum i Hemmesta
Hemmesta Centrum är en grå asfalt- och betongdimma. Vi vill ha ett mysigt skärgårdscentrum med låga hus med affärer i bottenplanet och lägenheter i 2 eller max 3 plan. Inga nya fyrkantiga "Hedberglådor". Vi har flyttat hit för att bo lantligt och tryggt. Värmdö får inte bli någon förort till Stockholm. Lös trafiken med två filer in på morgonen och tvärtom på kvällen, precis som i Grisslinge. Inga motorägar genom Storskogen.
Och en zon i hela Värmdö för oss som åker kommunalt....

För övrigt blev det ingen vinst i går (heller) .. i tennisen men en liten nubbe till påsksillen blev det...

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Nej, "verklighetens folk" är en formel. Och den formeln, eller det signalordet anspelar på föraktet för kultureliten vilket senare är ett av flera kännetecken på fascism, enligt Umberto Eco. Sålunda tävlar SD med KD om just "verklighetens folk". Ultrahöger alltså och inga hemtrevliga köksbord.