fredag 30 april 2010

Storbritannien går mot regeringsskifte
ja, så ser det ut också efter gårdagens sista av de tre stora debatterna med Gordon Brown, Labour, David Cameron, Tories och Nick Clegg. Liberal Democrats. Gordon Brown försöker trycka på att han är bäst på att hantera ekonomin både i med och motgång. Kanske, men det räcker inte. Ekonomin har också kraftigt försämrats i Storbritannien med ett underskott i klass med Grekland på runt 12 procent av BNP. Statsskulden är över 70 procent av BNP. Inga siffror som skulle klara stabilitetspakten för euron, men det är heller inte aktuellt.
Den stora frågan blir vilka kommer att samarbea med vilka om det blir tre partier jämsides på valdagen. Jag gissar Tories och Liberals...

Kanske också i Sverige
om de opinionssiffror som DN/Synovate presenterar i dag håller i sig. Det är faktiskt lite svårt att förstå att den rödgröna oppositionen går framåt. På vad? Mona Sahlin? Nej, det är förstås Maria Weterstrand där Mp:s uppgång fortsätter till 10,6 procent. S och V går också fram och den rödgröna ledningen blir hela 8.1 procent. Moderaterna går också fram men på alla de tre övriga Allianspartiernas bekostnad. Fp minskar med med 1,3 till 5.9, centern minus 0,4 till 4.6 och kd under spärren med minus 0.8 till 3.8. Den sista siffran är mycket oroande, och tappet på 0,8 är stort.
Centern måste också lyfta sig med berättelsen, visionen, framtidslandet och mer av empati och känsla och bort med kärnkraft och Förbifart.

Stöd Värmdös företagere och planera för fler arbetsplatser
Det är vad centern arbetat för länge och vad som nu också blir hela kommunens allt tydligare politik i den nya översiktsplan som är på väg. Vi måste få fler arbetaplatser i Värmdö för att minska pendlingen och påverkan på miljön och klimatet. Nu skriver vi in att vi vill söka högskoleetablering, t,ex genom en Miljöhögskola, fler nya teknik-, miljö- och tjänsteföretag, stärkt turism och upplevelsnäring och varför inte någon statlig myndighet.
Ekobacken, Älvsby, Västra Ekedal och Hemmestatorp är arbetsplatsområden vi vill utveckla.
Helt enligt vad jag verkat för i kommunstyrelse och näringslivsråd.

Så sätter vi då fram snapsglasen, tar fram de gulnade sånghäftena och börjar repetera med de tjugo-talet glada sångarna i den numera världsberömda Hemmestakören...

Inga kommentarer: