söndag 11 april 2010

Vi sörjer med Polen - en nationell katastrof
Jag blev mycket illa berörd när jag hörde nyheten i går om flygkatastrofen. Lech Walesa fångar hela den tragiska dimensionen i sin kommenter " Sovjet dödade den polska eliten i Katyn för 70 årsedan. I dag dog den polska eliten när den var på väg för att visa sin vördnad för de polacker som dog där". Det vilar en förbannelse över Katyn. Nu hoppas vi bara att inte katastrofen och diskussionen om varför, försämrar relationerna mellan Polen och Ryssland ytterligare, Det är bättre samarbete Europa och Ryssland behöver inte sämre.

Sänk momsen på restaurang och hotell
Sverige har EU:s högstsa moms (25%) på restaurangtjänster. Samtidigt har vi Europas lägsta sysselsättningsgrad inom hotell och restaurang. Det är också mycket svårt att förstå gränsdragningarna. Om smörgåstårtan ställs vid dörren där begravningen är så gäller 12 procents moms. Om den tas in och serveras så gäller 25 procents moms. Sänk till 12 procent över hela linjen.

Det var också budskapet på dagens Momspromenad i Stockholm
som jag och Mats Eriksson Catering, Värmdö ägnat eftermiddagen åt. Vi gick hela Västerlånggatan ner från Mynttorget till Stortorget. Vi hann med 10-12 restaurangabesök - inte det vanliga ätandet och drickandet - utan delade ut en folder med rubriken "Sänkt moms ger 10 000 nya jobb. Det är en uppgift vi fått från Handelns Utrednings Institut, HUI. Det var kända restauranger som Rudolfo, Rudolfino, Warehouse, Agaton, restaurang JT och Michelangelo.

Nästa gång blir det Värmdö
Vi möttes av kramar, pussar och bravorop från krögarna när vi spred vår namninsamling www.namninsamling.se och hänvisade till Mats blogg www.momsbloggen.se. Jag var där tillsammans med Mats för att representera centerpartiet och driva på för centerns förslag om just en sådan momssänkning. Nästa gång blir det Värmdö...

För övrigt blev det ingen seger i tennisen mot Micke i dag heller, utan tyvärr en muskelbristning på baksidan av höger lår...aj,aj

Inga kommentarer: